Decks

Decks instellen

De beste manier om woordjes te leren is volgens een systeem van gespreide herhaling. Hiervoor kun je Decks gebruiken. Volg de onderstaande stappen om toegang te krijgen tot de lijsten voor SPQR en Argo.

Stap 1

Ga naar decks.memrise.com.

Stap 2

Klik rechtsbovenin op ‘Log in with Memrise’.

Stap 3

Klik op ‘Log in with Google’ en gebruik je schoolaccount om in te loggen.

Stap 4

Klik op één van de onderstaande links (afhankelijk van de lijst die je wilt toevoegen):

Argo  ·  SPQR

Stap 5

Klik op 'Start learning now'. Je ziet nu als het goed is de lijst die je zojuist hebt toegevoegd. Als dat niet het geval is, moet je rechtsboven ‘Recently Learned’ selecteren:

Streak instellen

Decks kan je helpen gemotiveerd te blijven door je streak bij te houden. Om dit in te stellen klik je op ‘Set a daily goal’ en selecteer je ‘1,500 points’:

Decks op je telefoon instellen

Er is een app voor Android en iOS. Inloggen gaat hetzelfde: klik op ‘Log in with Google’ en gebruik je schoolaccount.

Een specifiek hoofdstuk selecteren

Het is het best om de oude (blauwe) woordjes door elkaar te herhalen, maar nieuwe (groene) woordjes leer je waarschijnlijk liever per hoofdstuk. Dat kan! Klik op de ‘Home’ pagina op het icoontje van de betreffende cursus en je komt op een pagina terecht waar je een specifiek hoofdstuk kunt selecteren.

Tips

Er zijn een paar dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je Decks gebruikt:

  • De blauwe knop heeft altijd voorrang op de groene knop. Nieuwe woordjes toevoegen heeft geen zin als je de oude nog niet goed genoeg kent.
  • Het is onverstandig om in een korte tijd heel veel groene woordjes toe te voegen. Het aantal blauwe woordjes loopt dan snel uit de klauwen.
  • Het is altijd beter om 5 minuten per dag te leren dan om één keer per week een uur te gaan zitten. Je bent woensdag alweer vergeten wat je op zaterdag hebt gedaan en uiteindelijk is al je werk dan voor niets geweest.

Decks vergt dus enige discipline: als je de woordjes tot het laatst laat liggen, wordt het heel vervelend. Als je het goed bijhoudt zul je echter merken dat je de woordjes veel beter onthoudt dan als je je boek of WRTS gebruikt!